DIA MUNDIAL DE LES ZONES HUMIDES

El GOB denuncia la degradació "extremadament greu" de l'Albufera

L'entitat ecologista demana al conseller Vicenç Vidal que impulsi mesures precises "per superar" la gravetat que pateix el parc natural

El GOB ha alertat aquest dijous de la degradació "extremadament greu" del Parc Natural de l' Albufera a conseqüència del constant empitjorament de la qualitat de l'aigua per la "irresponsable manca d'intervenció" de l'Administració balear.

Amb motiu de la celebració aquest dijous del Dia mundial de les zones humides, l'entitat ecologista ha denunciat a través d'un comunicat la deterioració del principal aiguamoll de l'Arxipèlag. "La Conselleria de Medi Ambient és plenament conscient dels problemes que pateix la zona humida" i té sobre la taula un informe del director del parc en el qual es plantegen 19 mesures precises per corregir la degradació, indica el GOB.

Un dels dos factors clau en l'empitjorament de la qualitat de les aigües és la salinització "a causa de la sobreexplotació de l’aqüífer subjacent i també per l’abocament al parc d’aigües salobres o salades per part de diverses infraestructures".

El segon problema principal és l'excés de nutrients, principalment nitrats i fosfats, procedents de l'abocament d'aigües urbanes insuficientment depurades i dels tractaments agrícoles a l'entorn de l'Albufera, expliquen els ecologistes. "Observam un empitjorament de les condicions mai vist des de la creació del parc natural fa 28 anys", que serà difícil solucionar "sense un veritable i urgent compromís polític", hi afegeix l'entitat.

Per aquest motiu, el GOB insta el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, a impulsar les mesures precises "per superar la greu situació del parc natural".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF