Balears 14/08/2013

El GOB alerta que amb la caça de cabres no n'hi ha prou

Els ecologistes avisen que evitar la pastura és més important que reforestar

1 min

El GOB alerta que promovent la caça de cabres a la zona afectada per l'incendi a la serra de Tramuntana no n'hi ha prou, que "evitar la pastura a la zona cremada és més important que reforestar" i calen mesures més contundents per permetre que el bosc rebroti.

Segons expliquen els ecologistes, la pastura de grans herbívors "és un dels principals problemes per a la conservació de la flora de la Serra", és més, el consideren el "principal factor negatiu" que afecta moltes espècies amenaçades i fa impossible "la renovació i evolució dels alzinars". Després d'un incendi, afegeixen, té efectes especialment negatius perquè és quan les plantes i els arbres poden rebrotar i són més vulnerables.

El GOB, a més, recorda que la cabra assilvestrada és introduïda per l'home i una espècia invasora que, com que no té depredadors a Mallorca, la seva població creix més ràpid. A causa de tot plegat, l'entitat considera "imprescindible" la coordinació entre el Govern i el Consell per limitar la pastura a la zona, el compliment de la Llei de muntanyes pel que fa a la pastura de ramats domèstics i controlar la dels animals assilvestrats.

stats