Publicitat
Publicitat

El GOB alerta que amb la caça de cabres no n'hi ha prou

Els ecologistes avisen que evitar la pastura és més important que reforestar

El GOB alerta que promovent la caça de cabres a la zona afectada per l'incendi a la serra de Tramuntana no n'hi ha prou, que "evitar la pastura a la zona cremada és més important que reforestar" i calen mesures més contundents per permetre que el bosc rebroti.

Segons expliquen els ecologistes, la pastura de grans herbívors "és un dels principals problemes per a la conservació de la flora de la Serra", és més, el consideren el "principal factor negatiu" que afecta moltes espècies amenaçades i fa impossible "la renovació i evolució dels alzinars". Després d'un incendi, afegeixen, té efectes especialment negatius perquè és quan les plantes i els arbres poden rebrotar i són més vulnerables.

El GOB, a més, recorda que la cabra assilvestrada és introduïda per l'home i una espècia invasora que, com que no té depredadors a Mallorca, la seva població creix més ràpid. A causa de tot plegat, l'entitat considera "imprescindible" la coordinació entre el Govern i el Consell per limitar la pastura a la zona, el compliment de la Llei de muntanyes pel que fa a la pastura de ramats domèstics i controlar la dels animals assilvestrats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF