Balears 05/05/2015

Entitats animalistes demanen el tancament del Safari-Zoo de sa Coma després que en fugissin dos ximpanzés

Dos exemplars de l'espècie considerats agressius i perillosos escaparen del recinte. Un ja ha estat abatut a prop de Son Carrió

Ara Balears
2 min
INSTAL·LACIONS ADIENTS 
 Els propietaris del zoo asseguren que el recinte compleix totes les normes i que tenen cura de l'enriquiment ambiental.

PalmaEl GOB ha insistit aquest dimarts en un comunicat en la seva demanda que es tanqui el Safari-Zoo de sa Coma, del qual escaparen ahir dos ximpanzés considerats agressius i perillosos, un dels quals ja ha estat abatut a prop de Son Carrió, i l'altre encara es troba desaparegut.

A les demandes del GOB també s'hi han sumat les entitats animalistes AnimaNaturalis i Proyecto Gran Simio, que han sol·licitat a la Policia Local i al Servei de Protecció de la Natura que, així com Eva, una dels animals, va ser morta a trets, s'empre un dard anestèsic per paralitzar i no matar Adán, el segon ximpanzè que va fugir, i que es creu que volta també per Son Carrió.

En la nota, el GOB assegura que han denunciat reiteradament les "males condicions" del Safari-Zoo de sa Coma i que al 2009 ja va alertar de la "fugida de diversos exemplars d'antílop, que pasturaren durant un temps sense control per les finques veïnes". Al 2008, assevera el comunicat, el GOB també denuncià el sacrifici d'una elefanta que "va emmalaltir a causa de les males condicions de manteniment sanitari i les instal·lacions deficients".

La Llei 31/2003, de conservació de la fauna silvestre als parcs zoològics, deriva de la Directiva europea 1999/22/CE, relativa al manteniment d’animals salvatges a parcs zoològics. Aquesta normativa té com a objectiu millorar les condicions de manteniment dels animals en captivitat en aquestes instal·lacions i obliga els zoològics a reconvertir-se i a deixar de ser "simples col·leccions d’animals exposats comercialment" al públic per passar a tenir "dos objectius fonamentals: la protecció de la fauna silvestre i la conservació de la biodiversitat". Així ho entén el GOB, que afirma que, "lamentablement, alguns zoològics, com és el cas del Safari-Zoo de sa Coma, continuen sent simplement un negoci turístic i es troben lluny de complir amb les obligacions que marca la normativa vigent".

Per la seva banda, els responsables del zoo mallorquí també han negat rotundament les acusacions del GOB i altres entitats en nombroses ocasions.

stats