Publicitat
Publicitat

El GEN-GOB demana la prohibició dels 'party boats' fins que es regulin

Creuen que la "passivitat" de les institucions farà augmentar enguany els empresaris que es dediquin a aquesta activitat

El GEN-GOB Eivissa ha enviat una carta al president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, en la qual li demana que impulsi la "prohibició cautelar" a Eivissa de l'activitat dels 'party boats' fins que hi hagi una "regulació concreta". Els ecologistes, a més, entenen que aquesta regulació "hauria de ser enormement restrictiva".

El col·lectiu ecologista pitiús considera que els ajuntaments, el Consell d'Eivissa i el Govern balear "han deixat passar l'hivern sense adoptar ni una sola mesura contra aquesta activitat", que, a parer seu, comporta "incomptables molèsties pel renou que genera, a més de perill per la vida dels usuaris, ateses les característiques de les festes que s'hi fan". També recorden que aquestes festes representen un "greu atemptat contra els espais naturals de la costa" per la contaminació sonora que provoquen en àrees de cria d'espècies protegides.

El GEN-GOB parla de "passivitat i total inactivitat" pel que fa a l'actitud de l'administració púbica i adverteix que ja hi ha nous "empresaris" que s'apunten a aquesta activitat. De fet, creuen que a hores d'ara hi ha més vaixells preparats per a aquesta activitat que l'any anterior. El problema, per tant, "no sols no disminueix, sinó que augmenta gràcies i, sobretot, a la impunitat que els garanteix la passivitat de les institucions", recorden. El GEN considera que els party boats "representen una oferta turística totalment insostenible i incompatible amb l'equilibri ambiental de la costa, amb la tranquil·litat i el respecte cap als usuaris de les platges, els veïns del litoral i el turisme familiar, i a més, embruta la imatge exterior de l'illa".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF