IOT REIAL
Balears 21/08/2013

Fundatur encarrega a Sainz de Baranda recuperar el 'Fortuna'

Els empresaris de la Fundació per la cultura i el turisme de les Illes Balears han començat a tramitar amb Patrimoni Nacional per recuperar el iot

Ara Balears
1 min

Palma.Els empresaris de la Fundació per la cultura i el turisme de les Illes Balears (Fundatur) han començat a tramitar amb Patrimoni Nacional per recuperar el iot Fortuna , que van donar al rei d'Espanya al 2000, ja que el monarca n'ha renunciat a l'ús.

El despatx de Javier Cremades s'encarregarà de les tasques jurídiques, mentre que José F. Estévez i Jorge Sainz de Baranda, exdirector general del Govern de Jaume Matas i imputat pel cas Bomsai, assumiran els contactes amb la Gerència de Patrimoni Nacional per recuperar el iot. Segons el despatx Cremades, "no són cap controvèrsia ni operació jurídica convencional, sinó un assumpte d'Estat que ha de tancar-se bé". Cremades ha mantingut contactes amb el Govern i ha explicat que el dret civil i penal hauran de combinar-se per complir "la màxima aristotèlica: donar a cadascú el que és seu".

José Estévez i Jorge Sainz de Baranda ja estan en marxa i han elaborat un dictamen sobre les conseqüències jurídiques i fiscals del cas. I la principal conclusió és que no hi ha cap inconvenient perquè es faci la restitució.

La devolució del iot als empresaris que el varen donar es troba dins el contracte modal o finalista de cessió perquè l'embarcació es va cedir en un principi "per a l'ús i el gaudi de la família reial".

stats