800.000 euros de la venda del 'Fortuna', per millorar les murades d’Eivissa

Fundatur aportarà una quantitat que serà completada per l'Ajuntament d'Eivissa fins a arribar als 1,2 milions d'euros

Eliminar vegetació, fer netes les pintades, consolidar els murs i restituir alguns elements que amb el pas dels segles s’han fet malbé són les principals actuacions que podrà realitzar l’ Ajuntament de Vila sobre les murades de la ciutat, gràcies a un acord amb la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, Fundatur, pel qual aquesta aporta 800.000 euros a un conveni d'1,2 milions que s'ha de licitar en un any.

El conveni especifica que servirà per poder tirar endavant el projecte ja redactat per l'arquitecte Toni Marí, en el qual es recullen totes les patologies que té el monument i les actuacions que s'haurien de dur a terme per pal·liar-les.

La presidenta de Fundatur, Carmen Matutes, ha assenyalat que amb els sous procedents de la venda del 'Fortuna', vaixell que feia servir el rei però del qual els empresaris balears eren titulars, es va decidir fer aportacions a iniciatives d'aquest tipus. "Estam encantats i orgullosos de poder participar en aquest projecte", ha afegit.

A l'acte de signatura, l'alcalde ha agraït la sensibilitat de Fundatur a l'hora de decidir-se per aquest projecte i molt especialment la de la seva presidenta, "que des del primer moment va veure amb bons ulls aquest pla, que permetrà posar les murades en perfecte estat de revista". Ruiz ha recordat que les murades són el principal bé cultural de la declaració de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco i ha destacat que la signatura d'aquest conveni és una excel·lent notícia per a la ciutat i l'illa d'Eivissa. L'alcalde ha explicat que l'estat general de la murada és bo i que sofreix les patologies pròpies d'un monument de la seva antiguitat.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF