Front comú de Canàries i Balears per exigir el 75% de descompte de resident en els vols a la Península

El Govern i l'executiu canari també reclamen a l'Estat el finançament del 100% de les taxes aeroportuàries per als residents

Front comú per aconseguir els descomptes de resident. El Govern i l'executiu canari han decidit exigir a l'Estat de manera conjunta tant el finançament del 100% de les taxes aeroportuàries dels residents a partir de l'any que ve com l'aplicació del 75% de descompte de resident als vols a la Península. La presidenta Francina Armengol i el president de les Canàries, Fernando Clavijo, plantejaran aquestes propostes en la propera reunió amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. 

Aquestes dues mesures se sol·licitaran al govern central amb l'objectiu que s'incloguin en el Règim Especial de Balears i de Canàries. Armengol s'ha reunit aquest dilluns amb el president canari al World Travel Market de Londres, on s'ha estudiat, a banda de la reducció del cost dels bitllets, l'impacte del Brexit als dos arxipèlags.

Segons ha explicat Armengol, els descomptes serviran per millorar la connectivitat de la ciutadania de les illes, rebaixar els preus dels bitllets, ajudar a impulsar les economies de Balears i Canàries i incentivar les companyies aèries per operar als dos territoris. 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF