Publicitat
Publicitat

La vaga a França afecta l'operativitat de l'aeroport de Son Sant Joan

Les aerolínies espanyoles ja han hagut d'anul·lar 24 vols en el conjunt de l'Estat

La vaga general convocada a França per a aquest dijous contra el projecte de reforma laboral impulsada pel president francès, François Hollande, ha tingut afectació directa en l'operativa dels aeroports, ja que els controladors aeris s'han unit a la vaga per protestar contra els canvis de torns. 

Les aerolínies espanyoles ja han hagut d'anul·lar 24 vols en el conjunt de l'Estat a causa de la vaga a França. A les Balears, l'aeroport de Son Sant Joan de Palma ha estat l'únic afectat amb 4 vols cancel·lats, dos de sortida i dos d'arribada (de 4 arribades programades i 5 de sortida), segons informació d'AENA a Palma.

Això pel que fa a vols que provenien i es dirigien cap a França. D'entre tots els que estaven programats i que operen per Europa en el dia d'avui, 250, només un ha estat cancel·lat.

A l' aeroport del Prat, Vueling ha cancel·lat quatre vols (dos en cada sentit) que connecten l'aeroport d'Orly amb els de Barcelona-el Prat i Palma. A més, la 'low-cost' catalana ha suspès sis vols més que operen des de París-Orly a Edimburg, Palerm-Punta Raisi i Milà-Malpensa.

Quant a la vaga, s'han convocat manifestacions i aturades al metro, el sector elèctric, l'aviació, els serveis, el comerç, el sistema educatiu, els mitjans de comunicació i els ports. S'espera una forta afectació sobre el transport. Hi ha previstes unes 200 manifestacions arreu d l'Estat, en les convocatòries de set sindicats i de les organitzacions estudiantils.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF