Balears 12/09/2016

Fra Roger s'implica en el projecte turístic de Menorca

L'entitat elabora un full de ruta que té com a finalitat aprofitar els potencials gastronòmics de l'illa per posar-los al servei del turisme

Ivan Martín
1 min
Fra Roger s'implica en el projecte turístic de Menorca

CiutadellaL'associació gastronòmica i cultural Fra Roger ha traslladat a la Fundació Foment del Turisme de Menorca un seguit de propostes que pretenen contribuir a la promoció turística de l'illa i que el turista se'n vagi satisfet de l'experiència viscuda. El primer punt destacat és la creació d'un Pla estratègic de difusió de la salsa maonesa, mitjançant jornades, concursos, publicacions, documentals, mailing, accions a fires turístiques, entre d'altres.

Aquest pla també inclouria la recuperació del concurs de salsa maonesa Ramon Cavaller, instar PIME i CAEB perquè els bars ofereixin de tapa amb la consumició un morter amb maonesa, donar a conèixer els acords de Mongofre sobre l'origen de la salsa, elaborar amb una marca en l'àmbit de l'Estat un plat, i un cap de setmana de vermut amb tapes acompanyades de maonesa.

A banda d'aquest punt, Fra Roger aposta per adequar un espai en desús de l'administració per convertir-lo en Museu de la Gastronomia i el Producte de Menorca. Un projecte que es podria finançar, apunten a l'associació, a través del pagament de l'impost del turisme sostenible.

Totes aquestes propostes que s'executarien fins a final del 2017 passarien per una acció coordinada amb els diferents departaments del Consell Insular de Menorca.

Finalment, s'ha de destacar que des de Fra Roger es posa damunt la taula la possibilitat d'establir un calendari d'esdeveniments unificats. És més, un calendari que inclogués jornades temàtiques sobre gambes, amb seu a Ciutadella, rajada al Castell, musclos a Maó i llagosta a Fornells. Per tota l'illa es realitzarien jornades de peix i marisc que constarien d'una setmana amb menús tradicionals, gran fritada de peix a les grans poblacions i acompanyada d'havaneres.

stats