Publicitat
Publicitat

Formentera reclama al Govern un pla de regulació dels fondejos a l'illa

La junta de portaveus del Consell acordà ahir un llistat de 15 temes per exigir a l'Executiu autonòmic

La junta de portaveus del Consell de Formentera va acordar ahir en una reunió reclamar al Govern balear un pla de regulació dels fondejos d'embarcacions en tot el litoral de l'illa.

La junta de portaveus del Consell de Formentera, formada pels portaveus de cada grup polític amb representació en la màxima institució i el president, ha consensuat un llistat amb 15 “grans temes” que traslladarà al Govern balear. En aquest llistat també s'inclou la petició perquè es capaciti l'administració insular a fixar i gestionar una taxa per a l'entrada de vehicles i crear així “el marc jurídic pertinent” perquè Formentera pugui “establir i gestionar aquesta taxa.

Així mateix, reivindiquen la creació d'un centre d'interpretació a ses Salines, restaurar els Béns d'Interès Cultural i obtenir una xarxa de rutes per a vianants i bicicletes, segons han avançat des del Consell. L'objectiu d'aquesta mesura és “donar a conèixer el valor paisatgístic i històric de ses Salines, amb panells informatius per interpretar la flora i fauna existent al parc”, assenyalen des de la màxima institució.

En aquesta llista també s'inclou l'engegada de la bassa de reg i el correcte funcionament de la depuradora i de l'emissari; l'ordenació i neteja de s’Estany des Peix amb la finalitat de donar-li “el valor mediamabiental que té” i on s'inclou la petició de regular els fondejos i crear una ruta de passeig per la riba del llac.

A més, reclamen l'ordenació del port de la Savina, la millora en el finançament, la represa de les negociacions per al traspàs de les competències en promoció turística i una llei específica per al Consell de Formentera.

En l'àmbit de la millora dels serveis de l'illa, l'administració insular insisteix en la construcció de dos centres educatius i la creació d'un centre integral d'atenció per a les persones majors de 50 anys. Fomentar el lloguer d'habitatges, l'obertura del Museu de Formentera i modernitzar la central elèctrica són altres dels temes acordats en la reunió d'avui.

Etiquetes