Balears 31/08/2013

Formentera rebutja el TIL i Maria de la Salut l'avala

1 min

El ple del Consell de Formentera aprovà ahir una proposta contra l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres docents i exigí al Govern que el retiri. El punt s'aprovà per majoria absoluta, amb el vot en contra dels populars i l'abstenció dels independents. El Consell rebutja la "implantació precipitada" del decret i considerà "molt greu" la "improvisació" en l'aplicació i que no s'hagi dialogat i consensuat amb la comunitat educativa. Per la institució, "és molt qüestionable, si no inadmisible, l'actuació d'unilateralitat exercida pel Govern balear".

Per la seva banda, a Maria de la Salut, una vintena de persones de públic escoltaren dijous la discussió en el ple per a l'aprovació o no de dues mocions contra el TIL. Finalment, el ple rebutjà les mocions i, per tant, es declarà a favor del TIL gràcies als vots de quatre edils del PP, que hi governa amb majoria absoluta amb set regidors. Els altres tres s'abstingueren en la votació sense donar cap argument.

Les mocions, presentades pel PSOE i pel PSM tenien en comú el fet de sol·licitar la derogació del polèmic decret i de valorar la immersió lingüística en català com a eina d'inclusió social.

stats