PRESSUPOSTOS 2017

Formentera presentarà esmenes a uns pressupostos que li reserven 13,4 milions d'euros

El Govern ha donat a conèixer els comptes per al 2017 a l'equip de govern del Consell

Formentera presentarà esmenes als pressupostos previstos per al 2017. Així ho ha avançat el conseller d'Hisenda del Consell de Formentera, Bartomeu Escandell, després de la reunió que l'equip de govern del Consell de Formentera ha mantingut amb la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera, i en la qual els ha exposat els comptes.

Escandell ha explicat que la diputada Sílvia Tur presentarà les esmenes per millorar la dotació pressupostària del Consell. La més destacada, la qual tirarà endavant perquè ha estat acordada amb l'Executiu, serà "per incrementar la dotació del cost del trasllat de residus". Així, per a aquest concepte s'ha reservat una partida inicial de 550.000 euros, la qual s'espera que sigui augmentada per acostar-se al compromís del Govern d'arribar a assumir el 100% del finançament del cost de trasllat de residus.

13,14 milions destinats a Formentera

Cerquen l'equilibri de "l'arquitectura territorial de les Balears"

Cladera, que ha viatjat acompanyada del director general de Pressuspostos, Joan Carrió, ha presentat uns comptes que per a Formentera reserven un total de 13,14 milions d'euros.

Com s'invertiran els pressupostos de 2017?

Amb aquestes quanties, les transferències corrents per al Consell de Formentera augmenten un 8,9% respecte de 2016, mentre que la inversió que destinarà el Govern i les empreses del sector públic instrumental s’incrementa un 1,5%, segons ha declarat.

De la quantitat global esmentada, 6 milions d'euros ho seran per transferència corrent, en virtut de l’aplicació de la Llei de finançament dels consells (5,9 milions d'euros com a bestreta del 2017 i 180.000 euros com a liquidació de la bestreta de 2015). Aquesta quantitat suposa un augment de 500.000 euros respecte de la rebuda pel Consell el 2016, un 8,9% més.

Segons ha assenyalat Cladera, aquesta pujada és la demostració que pel Govern "ningú ha de quedar enrere dins l'arquitectura territorial de les Balears".

D’altra banda, el capítol d’inversions, tant les que es preveuen impulsar des de les conselleries del Govern com des de les empreses públiques del sector instrumental, augmenta un 1,5% a Formentera, fins a un total de 5,6 milions d’euros, amb la major partida prevista dins activitats relacionades amb depuració i cicle de l’aigua i a l’àrea d’Educació.

En aquest sentit, Escandel ha valorat positivament que es prioritzin les inversions a l' escola de Sant Ferran, amb una partida reservada d'1,5 milions d'euros.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF