Publicitat
Publicitat

La UE aportarà 82 milions d'euros per garantir la inclusió social a través de l'ocupació

El Govern calcula que més de 40.000 persones es podrien beneficiar dels diferents programes que es finançaran amb els Fons Socials Europeus

El Govern ha presentat el Pla d'Ocupació dels Fons Socials Europeus per al període 2014-2020, un programa que farà arribar a les Balears 41 milions d’euros de fons europeus per a programes d'ocupació i formació. El Govern n'aportarà 41 més i, per tant, s'invertiran 82 milions d’euros en una sèrie de projectes que es preveu que beneficiïn “més de 40.000 persones” segons ha dit la presidenta, Francina Armengol.

El vicepresident, Biel Barceló, ha especificat que aquests doblers aniran adreçats a ajudar a 11.000 persones aturades i a 9.000 ciutadans amb discapacitat. A més, es preveu invertir en programes de formació dirigits a 21.000 joves i majors. La meitat dels doblers aniran destinats a programes de formació; s’invertiran 26 milions en la promoció de la inclusió social i a lluitar contra la pobresa i 11 més en l'impuls de la sostenibilitat i la qualitat en l'ocupació.

Armengol i Barceló han reiterat que aquesta línia d’ajudes permetrà incidir en les polítiques marcades com a prioritàries pel Govern. “Lluitam per aconseguir un creixement més inclusiu a les Illes”, ha dit la presidenta. Per part seva, el vicepresident ha afegit que el programa es presenta ara perquè fins aquest moment no s'havien tancat les negociacions amb Brussel·les i Madrid. Amb tot, ha destacat que alguns dels programes finançats per aquests fons ja s’han executat. 

El sotsdirector general d’Economia Social del Ministeri de Treball, Juan Manuel Sánchez- Terán Lledó, ha confirmat la “intensitat” de les negociacions amb la Comissió Europea, que s’han allargat durant 17 mesos.

Barceló, d'altra banda, ha destacat la satisfacció per haver tancat un nou acord amb Brussel·les després dels problemes que hi va haver amb el Govern Bauzá i que van suposar la pèrduda d'una quantitat important de fons."Avui comença un temps nou. És el moment de recuperar la credibilitat davant la Unió Europea", ha dit en la cloenda de l'acte de presentació.