Foment del Turisme de Menorca aprova el pressupost per al 2018 amb l'abstenció del PP

Els comptes asseguren una quantitat de 2,3 milions d'euros per reforçar el pla d'actuacions, tot i que la xifra final podria augmentar amb el traspàs de la competència de Promoció Turística

La Fundació Foment del Turisme de Menorca tindrà un pressupost per al 2018 de 2,3 milions d'euros després que el patronat de l'ens hagi aprovat els comptes, únicament amb l'abstenció del Partit Popular. Són xifres provisionals, ja que durant els primers mesos de l'exercici està previst fer efectiva la transferència de la competència de la Promoció Turística, fet que podria augmentar la partida aprovada inicialment.

Al mateix temps, s'ha detallat el pla d'actuacions. Els comptes aprovats constaten una despesa per a accions de promoció d'1,1 milions d'euros, sense comptar els recursos que es destinaran a la contractació externa. La resta del pressupost inclou la coordinació i el manteniment de les oficines d'informació turística i recintes d'interès cultural, que actualment disposen de 433.000 euros. D'altra banda, es preveuen 218.000 euros per a la creació i el desenvolupament de productes i activitats. 

En referència al pla d'actuació, cal remarcar que aquest document s'ha d'interpretar com una primera passa a l'hora d'establir uns objectius de futur. En qualsevol cas, s'han recopilat 40 punts d'acció, entre els quals destaca l'homogeneïtzació de la imatge de les oficines d'informació turística, la potenciació de la marca Menorca Reserva de la Biosfera, apostar per esdeveniments culturals i esportius en temporada baixa i donar suport als productes Reserva de la Biosfera. A més a més, s'ampliarà la cooperació amb Turespaña, les oficines espanyoles de turisme i l'Agència de Turisme de les Balears. La digitalització esdevindrà clau per reforçar el posicionament com a destinació en el mercat britànic, l'alemany, el francès, el nòrdic, el centreeuropeu i, lògicament, el de l'Estat.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF