Incendi a Artà
Balears 21/08/2013

Causa del foc: negligència o intencionat

Agents del Seprona i tècnics de la Conselleria de Medi Ambient estan analitzant l'origen de l'incendi. El gerent de l'Ibanat, Gerardo Parga, veu impossible que sigui per causes naturals.

A. Z.
2 min
Artà

PalmaAgents de la Guàrdia Civil, adscrits al Seprona, investiguen a hores d'ara les possibles causes de l'incendi. Tècnics de la Conselleria de Medi Ambient també participen en la investigació, malgrat que ja es dóna per fet que l'incendi ha estat provocat per l'ésser humà. Segons Gerardo Parga, gerent de l'Ibanat, "és causa humana al 100%, perquè a les 22 hores podria haver estat per un llamp, però no tenim constància que en caigués cap ahir vespre en aquesta zona".

Per tant, ara queda saber si el motiu ha estat just una negligència humana (com ara unes brases, una llosca d'un cigarret, etc.) o si ha estat, directament, un incendi provocat intencionadament.

Ara bé, allò que els investigadors sí que tenen clar és que el foc s'inicià molt a prop de la mar, a l'altura de Cala Torta, i devers les 22 hores, de manera que el sol no fou l'element determinant ni factor d'ajuda en la multiplicació del foc.

Per una altra banda, el conseller de Medi Ambient, Gabriel Company, ha manifestat que les sensacions a peu d'incendi són bones: "Encara que no podem assegurar-ho, esperam que al llarg d'avui l'incendi estigui controlat".

Company també ha apuntat que la gent que ha estat desallotjada podrà tornar als seus habitatges en breu, després de passar la nit fora. Tot i així, ha confirmat que "cap persona no ha hagut de passar la nit al poliesportiu perquè eren persones que estaven en segones residències i varen tornar als seus habitatges habituals".

El conseller ha recordat que la zona ha estat un punt que històricament ha patit incendis. "És una zona que històricament s'ha vist afectada pels incendis; des de l'any 1990 fins avui, mitja dotzena d'incendis han cremat en un moment o un altre superfície per un total de més de 4.000 hectàrees".

stats