CAS PALMA ARENA

Flaquer admet que ni Matas ni els consellers no seguien la tramitació de les seves decisions

Ho ha dit durant la tercera sessió del judici contra Matas i Ballester per la presumpta contractació irregular dels arquitectes del velòdrom

El exconseller de Turisme Joan Flaquer ha assegurat aquest dimecres que "difícilment" el president o els consellers podien seguir la tramitació administrativa dels assumptes d'importància que es decidien al Consell de Govern, a la seva declaració com a testimoni davant el tribunal que jutja dues peces del cas Palma Arena.

En la tercera sessió del judici a l'expresident Jaume Matas i l'exdirector general d'Esports José Luis 'Pepote' Ballester a l' Audiència de Palma, Flaquer ha explicat que "normalment les decisions més rellevants es discutien al Consell de Govern", però que en executar-les "el conseller no seguia la tramitació" o que "difícilment" hauria estat possible.

Per la seva banda, la llavors consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, ha explicat que va ser Matas qui va proposar davant el Consell de Govern que fos la fundació Illesport la que s'ocupàs de les gestions per construir el velòdrom després que Palma fos escollida seu del mundial de ciclisme del 2007.

La infraestructura es va encarregar primer a la fundació i, més tard, al consorci per a la seva construcció, però no directament a la seva conselleria, segons ha recalcat. "Jo realment no tenia cap poder per donar cap ordre", ha dit sobre l'obra, que va delegar en Ballester. Com ja van assegurar ahir altres testimonis, Puig ha dit que  Matas i Ballester parlaven sovint, directament i indirectament.

"S'havien fet les coses bastant malament"

Un advocat, que va intervenir entre el primer arquitecte del Palma Arena i l'administració per problemes en la construcció del velòdrom i que va tramitar la resolució d'aquest contracte per incompliment, ha assegurat que l'expedient administratiu per construir aquesta infraestructura li va semblar "fluix".

"La impressió que jo vaig tenir en aquell moment és que l'expedient administratiu era fluixíssim. Em va sorprendre molt en haver d'elaborar l'informe, quan vaig recaptar la documentació, perquè se suposa que una obra d'aquest tipus ha de tenir un expedient administratiu complet i ben fet i crec que des del punt de vista administratiu s'havien fet les coses bastant malament", ha afirmat.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF