CORRUPCIÓ
Balears 18/09/2013

Fiscalia investiga el cap de la Policia i el seu comissari

Les accions, formalment adreçades contra Vera i Estarellas

Antònia Artigues
2 min
L'intendent de la Policia Local, Antoni Vera, investigat en la presumpta trama de manipulació del concurs.

Palma.La Fiscalia Anticorrupció dirigeix la seva investigació per la suposada manipulació de les oposicions a oficial de la Policia Local no tan sols contra el dimissionari director general de Seguretat Ciutadana de Palma, Enrique Calvo, sinó contra el cap de la Policia Local, l'intendent Antoni Vera Martínez, que de moment continua ocupant el seu càrrec com a màxim responsable del cos policial de Ciutat.

Els investigadors també encaminen les seves actuacions per aclarir la filtració de les preguntes i respostes contra el comissari Rafel Estarellas, considerat "mà dreta" de Vera, a més de contra els dos agents que ja s'ha constatat que reberen la informació filtrada. Vera presidia el tribunal de l'oposició i Estarellas n'era membre.

La investigació va dirigida igualment contra un familiar de Vera, un parent llunyà segons les fonts oficials de Cort o "el cosí de Vera", segons se'l coneix al quarter de la Policia Local. Aquest parent, Antoni Barceló Martínez, obtingué la puntuació més alta en la prova principal.

Ordinadors escorcollats

De moment, la tasca dels investigadors de la Fiscalia i la Guàrdia Civil se centra en l'anàlisi de la informació continguda en els ordinadors dels cinc membres de la Policia Local de Palma investigats i que foren intervinguts després que el jutge de guàrdia acceptàs la petició de la Fiscalia d'accedir als ordinadors dels sospitosos de formar part de la trama de manipulació de l'oposició per aconseguir un lloc d'oficial.

S'intenta esbrinar qui redactà les preguntes i qui les féu arribar a Enrique Calvo, als agents que participaren en la prova i si es remeteren a més persones, a qui presumptament es volia facilitar l'accés a la cúpula de la Policia. Els investigadors cerquen l'empremta dels arxius concrets amb les preguntes i respostes en els ordinadors i en els correus electrònics dels cinc sospitosos.

La investigació es desenvolupa sota el secret de sumari i, en aquesta situació, s'estan ordenant distintes accions que es consideren necessàries per aclarir els fets. Finalment, la causa pel suposat frau en el concurs de la Policia Local la instrueix el titular del Jutjat d'Instrucció número tres de Palma, José Castro, qui ja havia autoritzat els escorcolls practicats dijous de la setmana passada perquè l'actuació de la Fiscalia es va produir el dia que Castro estava de guàrdia.

Declaracions

Una vegada que es tanqui aquesta primera fase de la investigació i es completi el recull de la informació que cerca la Fiscalia Anticorrupció, el jutge iniciarà la presa de declaracions i serà quan es concretaran les imputacions en seu judicial.

En aquest moment, la investigació està adreçada formalment contra l'intendent Vera, l'excap de Seguretat Enrique Calvo, el comissari Rafel Estarellas i tres membres més del cos policial, entre els quals el parent de Vera, Antoni Barceló Martínez.

La pista sobre la suposada trama de manipulació del concurs va sorgir en el marc de les investigacions sobre la banda dels anomenats Àngels de l'Infern.

stats