La Fira del llonguet arriba a Palma diumenge

S'instal·laran al Pil·larí 16 forns i 68 envelats amb el producte local com a protagonista

La Fira del llonguet arribarà al Pil·larí de Palma el proper diumenge, en la que serà la seva tercera edició. El pa característic de Ciutat i el producte local centraran tota l'atenció de la jornada. Hi haurà 68 envelats i 16 forn artesans presents. L'emoció de la festa recaurà en el premi a millor entrepà, per votació popular, el mateix diumenge capvespre.

A banda d'això, també es donaran, al matí, el premi a llonguet de l'any, al qual opten sis candidats, i el premi a tota una vida dedicada a la promoció i el consum del llonguet. Aquest darrer ja té guanyador, el forner Macià Noguera, fundador del forn vell del Pil·larí.

La regidora de Sanitat i Consum, Antònia Martín, ha assegurat que la celebració de la fira ajuda a recuperar la importància "d'un barri que consideram oblidat". Ha destacat la importància de donar suport al comerç local –a la fira també hi haurà artesans joiers, sabaters i ceramistes, entre d'altres–. Com a novetat, enguany s'hi instal·larà una zona infantil.

El president de l'Associació de Veïns del Pil·larí, Pedro Medina, ha destacat en la presentació de l'esdeveniment que "la fira del llonguet pretén ser un mostrador de productes tradicionals". Seguirà el mateix traçat que altres anys i s'hi espera més afluència i superar els 18.000 llonguets venuts l'anterior edició. El gerent de l'Associació de forners, Pep Magraner, ha remarcat l'impuls de la fira del llonguet i que fer valer el producte local per fer front a la globalització, que afecta petits forns i pastisseries.

S'hi podrà accedir amb un servei especial de transport públic. Un autobús llançadora sortirà des de la porta de Sant Antoni i no efectuarà parades. Es reforça la línia 31, de manera que sortirà un autobús cada 30 minuts.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF