Finalitzen les obres d'ampliació de la dessalinitzadora de Formentera

S’han substituït dues línies de 1.000 m3 per dues de 2.500 m3 i una línia de reserva de 2.000 m3

Finalitzen les obres d'ampliació i remodelació de la dessalinitzadora de Formentera. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb el president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, ha visitat aquest dimecres la planta on s'han executat aquestes obres, que han permès passar de produir 4.000 m3 diaris a 7.000 m3. 

Les obres han estat impulsades per l' Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) i han costat més d'1,7 milions d'euros. Així, s'han construït dues línies noves per dessalinitzar aigua i s'ha mantingut una de les línies que produeix 2.000 m3 en situació de reserva. D'aquesta manera, segons Vidal, "milloram en capacitat i seguretat de generació d'aigua dessalinitzada, que és clau per a l'illa de Formentera". 

D'altra banda, s'han instal·lat recuperadors d'energia isobàrics independents per a cada línia, cosa que disminuirà "de manera considerable" el consum d'energia elèctrica. Les obres han durat poc més d'un any, però es continuaran fent els darrers acabats durant els propers tres mesos. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF