Publicitat
Publicitat

ACABAMENT D'ANY

Festes al carrer per acomiadar l'any de l'austeritat

Gran concert a Cort i celebracions modestes a la Part Forana

Arriba el 2014 repetint la festa més sonada: a IB3, amb Agustín el Casta ; a Cort, amb l'actuació del DJ Juan Campos, Tormenta i Gaspar Sampol; a Puigpunyent, amb el concert del famós grup revetller Pirates Pirats i el DJ Toni Cuenca. Grans celebracions que competiran amb les discoteques i les festes privades. En alguns municipis mallorquins, però, no se sentirà gaire més música que la de les campanes, com a Alaró, on la gent se sol reunir a la plaça, o a Maria de la Salut, on es vol fer un senzill fogueró. Austeritat per saludar l'any nou, que es reflectirà també en el fet que alguns ajuntaments han deixat de convidar al raïm.

Festa als carrers

La festa pública més esperada serà, un altre cop, la que es farà a Cort, on sonaran les ja clàssiques campanades de la plaça de l'Ajuntament entre actuació i actuació dels DJ. Una vetllada pensada i prevista per als joves, ben igual que la de Puigpunyent i la de Sóller, on també actuarà un DJ.

Això no obstant, es faran altres celebracions més modestes que, tot i no atreure les masses, són una opció per a la gent gran, com ara la que tindrà lloc al teatre de Búguer, on faran ball i on, assegurava un treballador de l'Ajuntament, "hi ha molta gent un poc gran que ja no surt a fer festa i ve al teatre, els donen raïm i s'ho passen bé". Així, Búger és un dels llocs on es continua donant raïm, i és que a altres indrets, com a Sóller, la gent ja l'ha de dur de casa seva: "Alguns anys fins i tot donàvem bosses de cotilló, però ara ja només un poc de cava", comentaven a l'Ajuntament.

Desplegament policial

Pel que fa a la presència policial, la Guàrdia Civil no posarà en marxa cap operatiu especial: els controls seran els rutinaris d'un festiu normal. No obstant això, a Palma sí que s'augmentarà la vigilància: la Policia Local disposarà d'una unitat nocturna amb la màxima dotació, cobrirà la revetlla de la plaça de Cort i el trànsit a les rutes de les festes com el passeig Marítim, l'avingudaJoan Miró i la Llonja. Es duran a terme controls d'alcoholèmia més curts del que és habitual, però també més freqüents. "El que més ens preocupa", explicava el cap de premsa de la Policia, Àngel García, "és el consum d'alcohol, i els locals que imcompleixin les mesures de seguretat. En tercer lloc, cercarem els locals sense llicència". Sempre respectant, però, la festa i la cridòria: "Sabem que és una nit en què la festa s'allarga. El que volem és que la gent surti sabent que nosalres també hi som.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF