La Festa de les matemàtiques arriba dissabte a Sineu

Alumnes de 1r i 2n d'ESO podran participar en aquesta activitat organitzada per l'SBM-XEIX

Un total de 213 alumnes de 1r i 2n d'ESO participaran aquest dissabte en la Festa de les matemàtiques, que organitza l'SBM-XEIX cada dos anys i que enguany s'organitza a Sineu. Hi ha 21 centres inscrits.

L'objectiu principal és aconseguir que els estudiants experimentin les matemàtiques fora de l'aula, asseguren des de l'organització en un comunicat. També que s'adonin de la importància que tenen en la vida quotidiana i adquireixin seguretat i confiança en les capacitats pròpies.

A la festa es realitzarà una prova individual, una gimcana matemàtica pel poble i un espectacle matemàtic a l'IES Sineu: "Quina història amb el vuit!".

Els alumnes guanyadors de 2n d'ESO representaran les Illes a l'Olimpíada matemàtica, que se celebrarà a Valladolid a final de juny de 2017. Els guanyadors de 1r d'ESO ho faran a l'Olimpíada matemàtica de 2018.

L'organització explica que la festa és un esdeveniment per "estimular els nins i nines al treball en equip" i per " conèixer la part lúdica i creativa de les matemàtiques". Per altre costat, es pretén "sensibilitzar" el professorat i la societat per a la millora de l'ensenyament en aquesta assignatura.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF