Ferreries vol combatre la manca d’aparcaments amb transport públic

El batle proposa que un autobús traslladi els treballadors dels hotels a Cala Galdana per intentar alleugerir-hi el volum de vehicles

Els problemes per trobar aparcament a les platges menorquines traspassa el municipi de Ciutadella. L'increment de visitants, unit a les elevades temperatures que provoquen que molts residents també vulguin gaudir d'un dia a la mar, hi genera importants dificultats.

A causa de aquesta circumstància, el batle de Ferreries, Josep Carreres, ha anunciat que en les pròximes setmanes mantindrà una reunió amb representants del Consell insular i dels hotels situats a la urbanització de Cala Galdana per tractar aquesta qüestió. L'aparcament a prop de la platja ha quedat petit i les 235 places són insuficients per al volum de turistes que es troben a Menorca avui dia. De fet, Josep Carreres assegura que "la intenció de l'Ajuntament és proposar que el personal que fa feina als hotels de Cala Galdana puguin desplaçar-s'hi des del poble de Ferreries en un autobús. Creiem que podria ser una solució a la quantitat de cotxes que fan ús de les places d'aparcament".

Carreres reconeix que la urbanització de Cala Galdana està desbordada. El batle diu que "hi ha molta gent d'ençà que ha arrencat la temporada turística i no record altres anys amb aquesta densitat poblacional. Tenint en compte com estam, tot apunta a uns mesos de juliol i agost molt complicats". De tota manera, Josep Carreres admet que "no serà senzill intentar dur a terme aquesta proposta de llançadora per a treballadors dels hotels, ja que la concessió està feta i s'haurien de crear noves freqüències. En qualsevol cas, hi ha marge perquè el Consell ens ajudi i es pugui confeccionar un conveni en el qual els hotelers també hi surtin guanyant".

Els problemes d'aparcament a Cala Galdana no són els únics que registra el municipi de Ferreries. Els arenals de Cala Mitjana i Mitjaneta també ocasionaran saturacions en les pròximes setmanes.

EDICIÓ PAPER 14/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF