REBEL·LIÓ A LES AULES
Balears 04/08/2013

Guillem Ferrer renuncia a ser el delegat d'Educació a Menorca

El diaca es fa enrere per les crítiques que ha rebut

Miquel Ramis
2 min

Palma.L'aplicació del TIL continua aixecant polseguera. Poques hores després que el Consell de Govern fes oficial divendres el nomenament de Guillem Ferrer Monjo com a nou delegat territorial d'Educació a Menorca en substitució de Julián Hernández, l'exdirector de la Cope a l'illa, diaca laic i professor de religió va renunciar al càrrec. En una carta que va fer pública dissabte a vespre i que va publicar en la seva edició d'ahir el Diario de Menorca , Ferrer va anunciar la seva decisió, la qual es va fonamentar en les crítiques que havia rebut de la "comunitat cristiana" per haver accedit al càrrec, les quals fins i tot també es van dirigir contra la seva família.

"El que em preocupa més, i em dol, ha estat la reacció d'algunes persones i sectors de la nostra mateixa comunitat cristiana que han criticat la meva persona i, fins i tot, la meva família", apuntava.

El diaca, que en la missiva va explicar que no hi havia cap tipus d'incompatibilitat entre el seu magisteri eclesiàstic i el càrrec pel qual el va nomenar la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, malgrat que en tot moment en va mantenir informat el bisbe, va assenyalar que la seva acceptació "ha pogut ferir sensibilitats".

"La meva decisió, malgrat ser legítima, sincera, legal i del tot coherent amb el que pens i amb el que crec, ha pogut ferir la sensibilitat d'alguns dels meus germans amb qui compartesc la fe en Jesucrist", explicava Ferrer. "Per aquest motiu, us deman disculpes i per això he expressat a la consellera Joana Maria Camps la meva decisió de no incorporar-me al càrrec", afegí.

Ferrer va destacar que s'ha sentit "injustament jutjat" i va criticar que "alguns mitjans de comunicació han utilitzat el meu perfil de les xarxes socials per definir-me (diaca, periodista i professor). Abans que periodista i que professor em sent fill de Déu i de l'Església".

En aquest sentit, va tornar a posar especial èmfasi en el respecte a la comunitat cristiana per destacar que la seva decisió "no pot comportar l'escàndol, la controvèrsia i l'enemistat entre persones que es diuen seguidores de Jesús".

Des de la Conselleria d'Educació es va valorar la decisió de Ferrer amb el màxim respecte i assenyalaren que assumiren la seva renúncia amb normalitat. Així, durant el mes d'agost se li cercarà un substitut amb tranquil·litat, una tasca que no alterarà els plans del gabinet de Camps.

Terratrèmol a Maó

Ferrer havia de substituir Julián Hernández que, si bé tenia previst jubilar-se aviat, va avançar la decisió a causa de la destitució dels directors de tres escoles de Maó (l'IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldés) per negar-se a adaptar els projectes educatius al TIL. "No es pot fer feina així", assegurà Hernández dia 1. "No puc treballar així, les meves forces s'han esgotat. Les coses no es poden fer d'aquesta manera", es lamentà.

Hernández considera que Educació aplica el TIL "de manera precipitada". A més a més, reconegué que havia passat un dia "molt dur", ja que fou ell qui hagué de tractar amb els tres directors cessats.

stats