Publicitat
Publicitat

PALMA

“La Feria de Abril no és lo nostro”

El PP de Cort no n’assumirà l’organització després que quedi desert el concurs i negocia un altre format

La Feria de Abril de Palma, tal com s’ha estat celebrant de manera multitudinària a la ciutat els darrers temps, no tindrà lloc enguany. El concurs municipal per a l’organització d’aquesta festa andalusa ha quedat definitivament desert i l’Ajuntament no fa comptes assumir-la. L’equip de govern del PP negocia ara amb la Casa de Andalucía i l’Hermandad del Rocío de Palma un nou format per a l’esdeveniment, més petit, sense casetes “microdiscoteca” i que, fins i tot, podria deixar de dur-se a terme al polígon de Son Rossinyol, com s’ha estat fent els darrers anys.

“La Feria de Abril no és lo nostro, no forma part de la cultura mallorquina. No és una festa pròpia, perquè ens entenguem, com la de l’Estendard”. Així s’expressà ahir el portaveu de l’equip de govern de Cort, Julio Martínez, recollint el darrer eslògan regionalista llançat pel PP balear i per explicar que l’Ajuntament no faci comptes assumir-ne l’organització. “Tal com s’ha estat celebrant els darrers anys, no es farà”, avançà.

“És una festa consolidada a la ciutat”, afegí, “però no és de la nostra cultura tradicional”. Tot i així, Martínez deixà clar que “no ens desentenem” de la Feria de Abril i que per això ara negocien amb les cases andaluses redimensionar aquesta festa. L’Ajuntament tenia prevista una aportació mínima de 6.270 euros que, almanco, es mantindrà.

El marge per trobar una sortida a la celebració és reduït, atès que estava previst que es dugués a terme entre dia 26 d’aquest mes i el 5 de maig. Martínez assegurà que des de la Casa de Andalucía i l’Hermandad del Rocío “ja ens havien traslladat que no els agradava en allò en què s’havia convertit la Feria de Abril els darrers anys, perquè no se semblava gens a la de Sevilla i se n’estava perdent l’esperit”. Així, el portaveu municipal considerà que és un bon moment per “reflexionar sobre un nou model” que eviti les “casetes microdiscoteca i les concentracions per fer botellada”.

Problemes de seguretat

El concurs per a l’explotació de 27.650 metres quadrats de Son Rossinyol per un preu mínim de 1.138 euros ha quedat desert perquè l’única oferta presentada, del grup Trui, no ha complit els requisits tècnics exigits, especialment pel que fa a la seguretat. Amb l’entrada en vigor de la nova llei d’activitats, s’exigeixen moltes més mesures per a aquest tipus d’esdeveniments multitudinaris, cosa que encareix els costos.

És un problema molt semblant al que patí enguany la festa de Sant Kanut, el festival alternatiu de Sant Sebastià. L’exigència d’aquestes mesures deixà la celebració enlaire, però l’Ajuntament finalment va fer marxa enrere i n’assumí el cost.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF