La FELIB vol reunir-se amb el Consell de Mallorca perquè expliqui amb "més claredat" els criteris de zonificació

L'entitat assegura que ha rebut queixes de diversos municipis perquè "desconeixen" els criteris

La FELIB ha demanat una reunió amb el Consell de Mallorca per traslladar-li les queixes de les batlies d'alguns municipis de Mallorca respecte a la zonificació pel lloguer turístic. Segons ha informat l'entitat en un comunicat, molts ajuntaments "no saben com han d'afrontar la futura zonificació" perquè "desconeixen els criteris que utilitzarà el Consell" pel que fa al calendari d'aplicació i el repartiment de places disponibles. 

El president de la FELIB, Joan Carles Verd, vol conèixer quina és la tasca que s'ha de dur a terme des dels ajuntaments a causa de "la intranquil·litat traslladada" i "tenint en compte que el Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístics (PIAT) no estarà redactat fins a finals d'any". 

Verd també ha assegurat que des dels ajuntaments "són conscients que els informes municipals han de ser més restrictius que la proposta del Consell, però no tenen cap altra directriu". Segons el president de la Federació d'Entitats Locals, l'objectiu d'aquesta reunió és que els batles puguin "accelerar els tràmits per facilitar l'activitat econòmica, la desestacionalització i la diversitat dels seus municipis" però necessiten "estar més ben informats". 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF