La FELIB demana "normes clares" al Govern per repartir l'impost turístic

Els ajuntaments faran arribar a l'Executiu la seva disconformitat amb l'adjudicació de projectes

La FELIB vol que el Govern estableixi unes bases concretes a l'hora de fer el repartiment dels fons recaptats amb l'impost turístic amb vista a la temporada que ve. En paraules del president de la Federació de municipis, Joan Carles Verd, "no exigim participar dels beneficis de l’impost turístic, sinó tenir unes normes clares".

En una reunió específica del consell executiu per debatre sobre l'exclusió dels projectes municipals de l'adjudicació dels fons, la FELIB ha decidit redactar una petició formal al Govern balear per tal de fer-li arribar "la disconformitat dels ajuntaments amb el procediment de la primera convocatòria per al repartiment dels fons recaptats amb l'impost" i per demanar-li "que aclareixi si en futures edicions es tindrà en compte el caràcter municipalista".

Verd ha afirmat que a la federació estan "disposats a mirar endavant", però troben "agosarat" el que ha fet el Govern: "Si ens hi volen, hi anirem encantats, tenim la mà allargada per col·laborar amb uns criteris clars i transparents", ha afegit.

L'Executiu, per la seva banda, ha assegurat que l'any que ve es tindran en compte els ajuntaments perquè, a més, la recaptació serà superior. No obstant això, Biel Barceló, conseller d'Innovació, Recerca i Turisme, ja va advertir que "l'ecotaxa no es convertirà en una repartidora" ni en un "pla d'obres i serveis bis".

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF