Publicitat
Publicitat

La FEHM dubta que l'ecotaxa es reinverteixi en el sector i demana que no es destini a despesa corrent

La presidenta, Inmaculada Benito, creu que l'impost "hauria d'anar destinat a aspectes mediambientals que van vinculats a la política turística"

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Inmaculada Benito, ha manifestat aquest dilluns els seus dubtes sobre que els ingressos de l'impost turístic que planteja el Govern es destinin a millores que reverteixin en el sector turístic i no a despesa corrent, com ha passat amb altres tributs.

Benito ha reiterat la seva opinió que "no és el moment d'instaurar un nou impost" i convindria "no atacar la partida d'ingressos sinó la de despesa, en què cal treballar, per exemple, amb ingressos que s'estan realitzant i als quals no s'està donant la finalitat que els correspon", segons ha afirmat després de reunir-se avui amb el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal.

La presidenta dels hotelers ha subratllat que, en el cas que finalment es creàs aquest possible impost turístic o ecotaxa, "hauria d'anar destinat a aspectes mediambientals que van vinculats a la política turística".

"Estam disposats a treballar amb el Govern que, si es prengués aquesta decisió, que pensam que és errònia, lògicament sigui el menys errònia possible i amb les menors deficiències tant per a les empreses com per als usuaris", ha afirmat.

Ha expressat, a més, la incertesa que genera quina seria la destinació final d'aquests ingressos: "Tenim molts dubtes perquè no se'ns ha presentat en cap moment cap pla d'infraestructures ni de treball".

Ha insistit en la seva voluntat de diàleg i que els seus dubtes es basen en casos precedents: "Estam disposats a treballar-hi, però tots els indicadors que tenim són que s'instauren els impostos per una finalitat i es destinen a una altra".

"Si no som capaços, per exemple, de destinar el cànon de sanejament d'aigua a millorar les infraestructures de sanejament d'aigua, poca credibilitat ens dóna. Per no parlar d'altres partides que han arribat a inversions estatutàries per a la Platja de Palma i sempre tot ha anat a despesa corrent ", ha detallat.

"Vist el que estam veient, poca seguretat ens dóna que això fos diferent", hi ha insistit la presidenta de la patronal hotelera mallorquina.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 14/01/2018

Consultar aquesta edició en PDF