Publicitat
Publicitat

Estrena accidentada del nou semàfor de l’autovia

Alguns vehicles toparen ahir despistats per les obres

El nou accés al Polígon de Llevant de Palma des de l’autovia va començar a funcionar ahir, però d’una manera un poc accidentada. Al migdia, quan es va posar en marxa el nou semàfor que ja permet als vianants creuar l’autovia, a l’altura del nou accés al carrer de Puerto Rico, hi va haver algunes topades entre vehicles.

L’Ajuntament de Palma té constància de just un accident de trànsit que va succeir just després que es posàs en funcionament el semàfor, a les dotze del migdia; però les notícies d’IB3 parlaven ahir de diverses topades afirmant que varen ser abans que es posàs en marxa el semàfor. Sigui com sigui, d’accidents n’hi va haver. Alguns dels qui transiten habitualment per la zona es queixaven que el semàfor pot ser perillós perquè els conductors no hi estan acostumats i està situat en un lloc on no se l’espera.

Amb tot, des de Cort afirmaven ahir que l’únic xoc de què tenien constància, de conseqüències lleus, va passar per un conductor que es va despistar mirant les obres que s’havien fet a la zona i no va aturar el vehicle a temps quan ho va fer el de davant. L’Ajuntament assegura que va ser passat el semàfor i, per tant, que no en va ser la raó. IB3 també manté que els accidents que hi va haver ahir varen ser tots per conductors despistats que miraven el resultat de les obres.

Amb el semàfor, a més de facilitar el trànsit de vianants, l’Ajuntament de Mateu Isern pretén frenar la velocitat dels cotxes que arriben per l’autovia. Cal recordar que l’equip municipal té la intenció d’acabar convertint aquest tram de la Ma-19 en un bulevard integrat a la ciutat, més que no en una via d’alta velocitat. Ara els cotxes que entren per la Ma-19 poden entrar al Polígon de Llevant pel carrer de Puerto Rico o, girant pel carrer Joan Maragall, fer un canvi de sentit al carrer Manuel Azaña. També es pot accedir a l’autovia des del Portitxol.