Esquerra Unida proposa la creació d'una xarxa balear d'activistes ecologistes

La formació engega una “ambiciosa campanya” amb el nom 'Que no ens fotin la terra'

Esquerra Unida ha presentat aquest dimecres la campanya 'Que no ens fotin la terra', amb la qual la formació que dirigeix Juanjo Martínez pretén recuperar “la visualització que ha pogut perdre com a avantguarda de la lluita ecologista i pel territori”. Una lluita que, tal com ha recalcat Martínez, “està en l'ADN d'aquest moviment social i polític que representa EUIB”.

La campanya, plantejada com de llarga durada, denunciarà els principals danys mediambientals patits a l'Arxipèlag com, per exemple, l'abocament d'escòries en les obres del moll de Ponent, a Palma; els efectes de la incineradora de Son Reus; la contaminació de l'aire; la destrucció dels torrents i la posidònia i tot allò que suposi danys al territori com ara autovies o aparcaments en zones protegides.

Martínez, de fet, ha fet una crida a associacions com el GOB, Terraferida o Greenpeace, entre d'altres, per construir una xarxa d'activistes balear, un “bloc comú que aconsegueixi victòries concretes com aturar el desdoblament de Llucmajor a Campos”.

El lema de la campanya s'inspira en una iniciativa similar contra la precarietat que ha llençat recentment Esquerra Unida a escala estatal amb el títol 'Que no ens fotin la vida'. “La precarietat i la destrucció del medi podrien entendre's com a fenòmens distanciats i àdhuc, sent problemàtiques específiques, entenem que el model econòmic és el causant dels dos desequilibris socials”, assenyala Martínez. “Estam pensant en el mateix hotel que ens contracta durant l'estiu, amb sous que arriben amb prou feines a cobrir els lloguers, i que es permet el luxe d'estar a la platja, sense control dels seus abocaments, sense capacitat per reciclar les seves escombraries, augmentant sense escrúpols els seus beneficis a costa de 'fotre'ns la vida' i de 'fotre'ns la terra", ha conclòs.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF