Esquerra Republicana celebra la derrota de Bauzá i felicita els sobiranistes

Pel que fa a les municipals, Esquerra ha obtingut representació local amb 11 regidors a Mallorca, en els municipis de Manacor, Santanyí, Pollença, Bunyola, Vilafranca, Alcúdia i Llucmajor

Esquerra Republicana ha felicitat MÉS per Mallorca pels seus resultats en les eleccions autonòmiques i municipals, on va millorar de 5 a 9 diputats al Parlament, i ha celebrat la derrota del PP de José Ramón Bauzá.

La formació liderada per Joan Lladó ha recordat en un comunicat que no es va presentar a les eleccions autonòmiques, en les quals va fer costat a les formacions que aposten pel dret a decidir i els valors republicans, per la qual cosa ha felicitat MÉS.

Esquerra ha destacat que el PP de Bauzá ha obtingut el pitjor resultat en la història d'aquest partit a les Balears, ja que ha perdut 15 diputats i la majoria de batlies, cosa que atribueix a la política de retallades i destrucció del territori que ha aplicat durant quatre anys.

Consideren que el PP ha perdut votants a favor d'El Pi, a qui també han felicitat pel seu discurs de campanya i pels tres diputats obtinguts, que permetran majories sobiranistes al Parlament autonòmic "per poder assegurar un canvi cap a aquest camí".

Esquerra considera que els resultats d'ahir indiquen que la ciutadania "vol un canvi cap a l'esquerra i cap al dret a decidir".

El partit ha lamentat que Guanyem, que també s'englobava dins dels partits que aposten per construir una democràcia real i pel dret a decidir, i que a més incorporava candidats republicans, no hagi obtingut "el resultat esperat".

Pel que fa a les municipals, Esquerra ha obtingut representació local amb 11 regidors a Mallorca, en els municipis de Manacor, Santanyí, Pollença, Bunyola, Vilafranca, Alcúdia i Llucmajor.

"No podem més que estar satisfets amb els resultats obtinguts, amb el nou temps polític que ara comença, i prioritzant el municipalisme", assenyala la nota d'Esquerra.

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF