DESESTACIONALITZACIÓ

Esport i turisme, units per allargar la temporada a Cala Millor

L’East Mallorca Cup es jugarà els dies 19, 20 i 21 de desembre

El Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar va presentar ahir al matí el torneig de futbol East Mallorca Cup - Cala Millor 2017, una iniciativa amb què es pretén promocionar el projecte Cala Millor Soccer Destination.

Aquest projecte, que disposa de la col·laboració de l’empresa Matchday de llicència FIFA, està pensat per ser una alternativa al turisme convencional durant els mesos d’hivern.

Desestacionalització

Durant la presentació es va ressaltar la importància de desestacionalitzar el turisme a la zona de Cala Millor aprofitant l’esdeveniment esportiu que reunirà jugadors i famílies de diferents països d’origen. “L’objectiu és combinar esport i turisme. És a dir, incloure la passió dels nins, que entenen que és el futbol, dins el destí turístic familiar de Cala Millor”, va comentar el gerent José Marcial Rodríguez.

Per al Consorci de Turisme és important donar a conèixer la zona i alhora demostrar que Mallorca és molt més que sol i platja. També es volen valorar les inversions públiques i privades fetes a les dependències esportives de la zona. En aquest sentit, el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Colau Bordal, va recordar que ambdós municipis comptaven amb l’Esportiva de Cala Millor, on ja hi ha un camp de futbol 7. “Aviat començaran les obres del camp de futbol 11, on es jugaran els futurs partits de l’East Mallorca Cup”, va afegir.

Per una altra banda, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Son Servera, Marga Vives, va posar de manifest que l’objectiu d’aquest projecte era poder aconseguir que, d’aquí a uns anys, la zona de Cala Millor fos reconeguda com un referent i que els equips europeus vinguessin a entrenar durant la temporada d’hivern.

‘La marca’

“Aquesta copa East Mallorca Cup, que es disputa a Cala Millor, forma part d’un pla del Consorci de turisme per desenvolupar la marca Cala Millor Soccer Destination amb la intenció d’atreure equips internacionals de futbol base i tenir actives, en temporada baixa, tant la planta hotelera com les infaestructures esportives”, va destacar el gerent del Consorci de Turisme de Cala Millor, José Marcial Rodríguez.

A la presentació hi varen assistir els batles de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar, Antoni Servera i Mateu Puigros, respectivament. Nicolás Bordal, president del Consorci de Turisme de Cala Millor; Miquel Bestard, president de la Federació de Futbol de les Illes Balears, i el presidente de la Asociación Hotelera Bahía de Cala Millor, Biel Nebot.

Els equips

Els partits del torneig de futbol East Mallorca Cup es disputaran els propers dies 19, 20 i 21 de desembre als camps municipals de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar.

Al torneig hi haurà equips internacionals i locals. En l’àmbit internacional, participen en aquesta edició la Spanish Soccer Emirates Academy (el director de la qual és Michel Salgado), Al-Nasr Dubai, i el Leeds United. També hi participarà l’Athletic Slatina de Rumanía.

La presència dels equips locals també serà notable. Hi participaran diversos clubs esportius: el Manacor, el Cardassar, el Serverí, el Mallorca i l’Atlètic de Balears. Inicialment havien previst la participació de la selecció d’Abu Dhabi i Sha-bab Alahi Dubai, però a la fi es varen cancel·lar.

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF