ESPOLIACIÓ FISCAL
Balears 17/08/2013

Espanya és tres vegades més cara per als illencs

Esquerra Republicana a Mallorca va explicar ahir, davant una oficina de Bankia, com afecta l'espoliació fiscal el pressupost de la CAIB i la pressió fiscal

Sara Castillo
1 min

Palma.Esquerra Republicana a Mallorca va explicar ahir, davant una oficina de Bankia, com afecta l'espoliació fiscal el pressupost de la CAIB i la pressió fiscal. El president del partit, Joan Lladó, i la vicepresidenta, Cathy Sweeney, van assegurar que als "illencs els costa rescatar Espanya tres vegades més doblers que la resta d'espanyols rescatar els bancs" i van afegir que "no hi ha cap territori d'Europa que contribueixi al seu estat en aquesta proporció". Des d'Esquerra Republicana proposen que el govern habiliti l'Agència Tributària de les Illes Balears per tal que els illencs puguin recaptar els seus impostos i que la paraula "independència" sigui més present al Parlament.

Joan Lladó va explicar que un 48% dels impostos que paguen els balears "no retornen en infraestructures ni en serveis" i que "el govern no retalla en tancs o submarins i sí en educació i sanitat".

Esquerra va explicar que a Espanya hi ha desigualtat econòmica entre comunitats autònomes. Els polítics varen posar com a exemple el cas d'Extremadura que, segons varen voler destacar, va pagar uns 4.000 euros per habitant en impostos, a diferència de Balears, que n'aportà més de 7.000. Lladó va afegir que el pressupost per extremeny és de 4.323 euros i Balears just en disposa de 3.214 per persona.

stats