TURISME

70 milions, els turistes que rebrà Espanya el 2016

El ministre de Turisme, Álvaro Nadal, ha anticipat aquesta dada i ha recordat que el 2015 ja es va registrar una xifra rècord

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha anticipat aquest dimarts que Espanya superarà el 2016 "àmpliament" i "per primera vegada" la barrera dels 70 milions en arribades de turistes estrangers.

En una compareixença al Congrés, Nadal ha recordat que el 2015 Espanya ja  va registrar una xifra rècord en arribades de visitants internacionals i que, des que començà l'any, aquest indicador ha experimentat "un increment substancial".

Espanya va rebre durant els primers deu mesos de l'any 67,5 milions de turistes estrangers, cosa que suposa un increment del 10,2% respecte del mateix període de 2015 i una xifra molt propera a la registrada en el conjunt de l'exercici passat, de 68,1 milions.

En la seva intervenció, Nadal ha destacat que Espanya s'ha consolidat en la tercera posició en el rànquing mundial com a potència turística en nombre d'arribades de visitants internacionals. El turisme, ha afegit, suposa l'11% del PIB i registra 2,7 milions d'empleats afiliats a la seguretat social.

"El turisme no només és una font de creixement d'ocupació de primer ordre, sinó l'àmbit en què ens posicionam millor com a 'Marca Espanya'", ha destacat.

Pel que fa al paper de les  fórmules d'economia col·laborativa al sector turístic, Nadal ha reclamat "igualtat", amb fiscalitat i regulació equivalents, per tal de poder competir sense discriminacions.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF