Publicitat
Publicitat

ELECCIONS CATALANES

Espadaler: "La voluntat de ser nació" correspon al País Valencià i Balears

El candidat a la presidència de la Generalitat d'UCD considera "una obvietat" que els territoris comparteixen una història comuna, però que són els ciutadans els que han de decidir si volen formar part de la nació

El candidat d'UDC a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha defensat aquest diumenge que Catalunya comparteix una història i una llengua comuna amb el País Valencià i Balears, però ha advertit que la "voluntat de ser nació" correspon decidir-la a aquestes comunitats.

En declaracions a la premsa en la seva visita a les festes del barri barceloní de Sants, el líder d'UDC s'ha referit així a les paraules d'ahir del conseller de Justícia, Germà Gordó, que va incloure el "País Valencià, Balears, la Franja i la Catalunya Nord en la nació completa dels Països Catalans".

Per Espadaler, és una "obvietat" que Catalunya comparteix una "història comuna" amb València i Balears i UDC defensarà sempre la "unitat lingüística" en els territoris de parla catalana.

No obstant això, el presidenciable d'UDC ha opinat que és als ciutadans d'aquests territoris de parla catalana que correspon decidir "la voluntat de ser una nació".

Enfront del concepte esgrimit per Gordó, Ramon Espadaler ha defensat que la "nació plena catalana" que vol UDC és la que integra "la diversitat de parers del país", per la qual cosa la seva formació aposta "pel diàleg i la suma".

"Persistirem en la necessitat de fer del diàleg l'eina capaç d'acollir totes les sensibilitats", hi ha insistit el líder d'UDC, que ha afegit que amb vista a les eleccions catalanes del proper 27-S el seu partit ha fet una aposta "per la proposta, més que per la protesta".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF