Publicitat
Publicitat

Escàs seguiment de la vaga d'estudiants a Balears

Només un 20% total de l'alumnat de segon cicle de Secundària, Batxillerat i FP s'ha sumat a la protesta contra el 3+2. Aquest dijous dematí els alumnes s'han manifestat als carrers de Palma

Un 19,64% del total de l'alumnat de segon cicle de Secundària, Batxillerat i Formació Professional dels centres de Balears ha exercit el dret a vaga aquest dijous. Així ho confirmen les dades que els centres educatius han fet arribar a la Conselleria d'Educació.

Els estudiants protesten contra la polèmica llei Wert d'educació, un decret que estableix que els graus universitaris passin a ser de quatre a tres anys i els màsters s'allarguin fins als dos anys. Aquest sistema educatiu, anomenat 3+2, segons protesta la comunitat estudiantil, suposarà majors despeses en el pagament dels estudis universitaris. El motiu principal és que els estudis de màster són més cars que els de grau.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans denuncia que el 3+2 és "una passa més en el procés d’elitització i mercantilització de l’educació pública" i argumenta que els màsters poden costar "de 3.000 a 23.000 euros". A més, el SEPC creu que amb el nou model se suprimirien "aquells graus i facultats que no siguin productius i competitius".

Tres anys de grau i dos de màster: 10 preguntes amb resposta del decret de WertAls centres públics de Balears, la vaga ha tingut una incidència del 24,27%. Pel que fa als centres privats i concertats, el seguiment ha estat del 8,50%. El nombre més alt d'alumnes que ha fet vaga s'ha registrat a Mallorca, amb 6.130 estudiants, seguida per Eivissa, amb 229 alumnes. A Formentera i Menorca no s'han registrat alumnes, segons les dades facilitades, que hagin seguit l'aturada.

Aquest matí, un grup SEPC de Mallorca ha anat per alguns instituts per recordar als alumnes que aquest dijous hi havia convocada una jornada de vaga.

A més a més, segons el SEPC, uns centenars de persones s'han manifestat per carrers de Palma aquest dijous al matí, marxa que ha finalitzat davant de la Conselleria d'Educació.

Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona

A Barcelona,  milers d'estudiants han sortit a plaça Universitat contra l'aplicació d'aquest decret 3+2. S'hi han detectat alguns incidents, com aturades dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) en direcció cap a la Universitat Autònoma de Barcelona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF