Denúncies
Balears 27/08/2013

"Envelat d'emergència sanitària" per advertir dels riscos que es viuen a les Balears

Metges del Món realitzarà una sèrie d'actes reivindicatius per evidenciar la situació de risc sanitari a les Illes

1 min
Lamentablement, el rostre d'Alpha Pam s'ha convertit en símbol de les retallades en salut.

Consells als afectats

És cert, diu Metges del Món, que la persona que anul·la la cita d'un pacient que estava en llista d'espera "no sap si es tracta d'una cosa greu o banal". Metges del Món aconsella que, davant qualsevol dubte, la persona afectada vagi a urgències, on podrà ser valorada per un metge. "Que ningú no accepti un no per resposta", advertiren. Des de l'organització Metges del Món intenten donar solucions a tots els casos que els arriben.

Reconeixement

Si no hi ha garantida l'assistència a Atenció Primària, el sistema "cau". Així ho digué ahir Metges del Món, que afirmà que si els professionals sanitaris no donassin atenció a les persones sense targeta botant-se la norma, "el desastre seria molt gros". Per això, volgueren fer un reconeixement als professionals. A més, recordaren que és ineficient no atendre a Primària i forçar la gent a anar a urgències, perquè encareix els processos.

Accions de protesta

Metges del Món realitzarà una sèrie d'actes reivindicatius per evidenciar la situació de risc sanitari a les Illes. Divendres 30 d'agost a les 17 hores: envelat d'emergència sanitària a la plaça d'Espanya per informar de la situació. Diumenge 1 de setembre a les 19 hores a les Voltes: música en memòria d'Alpha Pam. Dimecres 4 de setembre a les 20.00 hores al CineCiutat, projecció de Cuanto ganamos, cuanto perdimos .

stats