Publicitat
Publicitat

Ensenyat i Salom reclamaran junts a Madrid els 28,7 milions d'euros del conveni de carreteres

El president del Consell assegura que hi ha projectes que "pengen d'un fil" sense aquest finançament

El Consell de Mallorca i la Delegació del Govern faran un front comú davant Madrid per exigir al Ministeri de Foment els 28,7 milions d'euros per al 2017 que no apareixen als Pressupostos de l'Estat, però que, segons el conveni de carreteres, hauria de rebre Mallorca.

La delegada del govern, Maria Salom, s'ha reunit aquest dijous amb el president de la institució insular, Miquel Ensenyat, i amb la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i s'ha compromès a col·laborar per reclamar aquests doblers.

La reunió tindrà lloc dia 4 de maig i Ensenyat adverteix que a Mallorca "alguns dels projectes de carreteres importants pengen d’un fil sense aquests 28,7 milions d’euros". En aquest sentit, Garrido hi ha afegit que "el Consell de Mallorca té obres previstes per valor d'uns 125 milions d'euros" fins al 2020, fet que converteix el finançament estatal en "imprescindible".

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, també va manifestar el rebuig del Govern als Pressupostos Generals de l'Estat per aquest motiu i va denunciar una caiguda de la inversió estatal a les Balears d'un 7% per a aquest 2017, cosa que denota l'"actitud recentralitzadora" de Madrid.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF