Publicitat
Publicitat

Emaya i el comitè d’empresa arriben a un acord pels diumenges i festius

La direcció d’Emaya i el comitè d’empresa arribaren ahir a un acord per posar punt final al conflicte pels complements que reben els treballadors en les jornades de diumenge i festius, segons explicaren fonts de l’empresa municipal, que també asseguraren que aquestes retribucions quedaran “talment com ara, sense variacions”.

L’acord s’assolí en el TAMIB (Tribunal d’Arbitrage i Mediació de les Illes Balears) després de diverses reunions. Les dues parts coincidien en la impossibilitat de fer front a una sentència judicial de fa anys que establí que aquests complements s’havien de calcular de manera global sobre tota la percepció salarial del treballador. Segons l’empresa, això suposaria un augment del 123% de l’actual complement i, per tant, “inassumible econòmicament”. Les contraprestacions per als treballadors no pogueren ser confirmades ahir per aquest diari amb els representants. L’acord haurà de ser ratificat per l’assemblea de treballadors d’Emaya.

Al marge d’això, l’Ajuntament informà ahir que a través de l’àrea de Benestar s’han concedit durant el primer trimestre de 2014 un total de 836.574,04 euros per ajudar famílies en situació desfavorida, en conceptes que comprenen beques a infància en risc i ajudes econòmiques per a adults.

Comparativament, explicaren des de l’Ajuntament a través d’un comunicat, durant el primer trimestre de l’any 2013, aquesta aportació var ser de 464.049,47 euros. Així, enguany s’han concedit 372.525,57 euros més, un 80% més respecte de l’any passat.