Balears 20/04/2014

“Ell vol una família, però no n’hi ha”

Esperança és el nom del programa de l’IMAS adreçat a famílies disposades a cuidar i a estimar infants amb necessitats especials

M.f.
2 min

PalmaEsperança és el nom del programa de l’IMAS adreçat a famílies disposades a cuidar i a estimar infants amb necessitats especials. És el cas d’un nin de 13 anys que és en un centre de menors des que en tenia 8. Ell era el major d’un grup de quatre germans, que han estat adoptats. És un nin sociable, autònom, que no presenta cap problema de conducta i a qui agrada jugar al futbol. “Ha estat dur per a ell. Fa temps que vol una família, però no n’hi ha. Possiblement quedarà amb nosaltres”, es lamenta Marisa Martí, directora de centres de protecció de menors de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. En el seu cas, més que tenir una necessitat especial, el problema és que, com diu Martí: “Fan falta famílies per a nins grans, ja que a partir dels 6 anys comencen les dificultats”. En idèntica situació es troba una nina de la mateixa edat que va ser víctima de maltractaments físics i emocionals. El que va viure abans li ha provocat un important bloqueig emocional i una gran sensibilitat. D’altra banda, la menor té excel·lents resultats acadèmics.

Atenció i dedicació

A més de superar certa edat, hi ha altres circumstàncies que dificulten a l’hora de trobar un nucli familiar afectiu i estructurat on desenvolupar-se com a persones. Són infants amb necessitats educatives, mèdiques o d’atenció especials. Dins el programa Esperança hi ha un nin de 3 anys que va molt content a escola. Aquest petit està en situació de desemparament i té antecedents de maltractament prenatal i síndrome alcòholica fetal que requereix seguiment mèdic. Un altre cas és el de dos germans de 3 i 7 anys amb diferents graus de discapacitat: el major, per un trastorn de desenvolupament, i l’altre, per retard maduratiu. També hi ha un nin de 7 anys expressiu, afectuós i amb gran capacitat de divertir-se que igualment presenta un retard maduratiu. A l’altra banda del telèfon 971 76 33 45 es troba la secció d’adopció del Consell i la posssibilitat de canviar la vida d’aquests infants.

stats