Cultura
Balears 19/08/2013

Eixut apaga l'amplificador

La banda mallorquina plega, després d'assumir que el seu projecte musical no ha engrescat el públic

A. Zurimendi
2 min
Eixut.

PalmaSense malenconia, però adéu. La banda de rock mallorquina Eixut es dissol, després de constatar que durant aquests quatre anys d'existència no han consolidat el seu públic.

S'apaga així la veu d'un grup nascut per impulsar una escena de rock compromès i en català. "Sempre havíem pensat que a Mallorca li feien falta bandes més de festa i reivindicació... i que, si sorgien, tindrien el suport de la gent", explica el vocalista del grup, Marcel Pich. Però pareix que no ha estat així. "Hem vist com han fallat objectius bàsics, com actuar a l'Acampallengua i que ajuntaments amb governs progressistes ens cridassin per tocar", lamenta Pich.

De fet, parla amb amargor de la falta de suport. "Hem enviat dossiers a tots els ajuntaments on no governa el PP, pensant que tindríem qualque tipus de suport..., i no ha estat així", diu Pich. De manera que hi ha certa decepció en aquest final, que s'ha precipitat per qüestions econòmiques: "Una cosa és no guanyar doblers, però és que fins i tot en perdíem", apunta Pich, qui afegeix que els tres discos publicats en la trajectòria d'Eixut han estat autofinançats.

Ara bé, Pich no evita l'autocrítica. "Per ventura som un grup dolent i no hem agradat a la gent. Evidentment, ens cal humilitat", assenyala Pich. Així que fins aquí han arribat. De fet, dissabte passat dugueren a terme el seu darrer concert, en el marc de la III Marxa Jove pel Territori. I no hi haurà revivals, perquè insisteixen que haurà estat la cloenda de veres. "Però sense dramatismes: ho hem intentat i no ens ha anat bé. Ja està".

A més a més, creuen que altres persones en prendran el relleu. "Han sortit tres o quatre grups joves, compromesos, que formaran una escena musical combativa", diu el cantant d'Eixut.

Mentrestant, quatre dels cinc membres de la banda prosseguiran amb el seu altre projecte musical: Taverners. I és que el vessant folk d'aquests músics està en el seu millor moment, després d'haver publicat enguany el seu disc No hi ha temps que no torn i haver actuat fa dues setmanes en el concert de Lloseta a favor de la futura emissora Ona Mediterrània, en el qual compartiren escenari amb els reconeguts músics Fermin Muguruza i Orxata Sound System.

stats