Balears 26/11/2016

Eivissa patirà a mitjan termini manca d’infraestructures

Els alumnes de Sa Bodega passaran a ESO sense edifici

Armando Tur
2 min
Armengol acudí a la presentació del projecte de construcció del nou CEIP de Cala de Bou.

EivissaÉs la queixa que més titulars de premsa ha donat des que ha començat la legislatura: Eivissa pateix una important manca d’infraestructures educatives que deixarà resultats nefastos en un termini màxim de dos anys. Aquest és el temps en què els alumnes de la nova escola de Sa Bodega passaran a Educació Secundària, però ho faran sense un edifici que els aculli, i és que el Govern encara no ha pogut confirmar que aquest edifici sigui una realitat ni tan sols abans que acabi la legislatura, malgrat els problemes que tant des de les associacions de professors com des de les diferents AMIPA s’han estat apuntant des de fa temps.

Els problemes també existeixen al municipi de Santa Eulària, on és necessària una escola de Primària per donar servei a la gran demanda d’alumnes que el CEIP Sant Carles no absorbeix amb naturalitat. A començament de curs es van haver d’habilitar aules modulars per tal d’acollir els nouvinguts que es van matricular a la Delegació d’Educació d’Eivissa a poques setmanes de començar. La bona notícia és que ja existeix un principi d’acord amb l’Ajuntament per desdoblar aquesta escola i també per cercar un terreny per al quart col·legi de sa Vila des Riu.

D’altra banda, a Formentera estan pendents de la cessió d’un solar per part del Consell de Formentera per iniciar les obres de la nova escola de dues línies de la localitat de Sant Ferran. “Estam treballant per millorar les infraestructures educatives a les Pitiüses”, va dir el conseller Martí March, qui va recordar que enguany “s’ha invertit més d’un milió d’euros” en aquest concepte.

A Sant Josep les notícies són més positives, ja que allà les Escoles Velles de Sant Agustí acullen, de manera provisional, els primers grups que a partir del curs 2018-2019 començaran a estrenar el CEIP de Cala de Bou. Així, enguany hi han començat dos cursos d’Infantil de tres anys, en el considerat “germen” del nou centre.

Una altra passa important signada en matèria d’infraestructures educatives és la intenció del Govern balear, a petició del Consell d’Eivissa, de dotar l’Escola Oficial d’Idiomes d’un edifici propi (ara conviu a l’edifici de l’IES Sa Blancadona de Vila) a sa Coma. El projecte a llarg termini per a aquesta antiga instal·lació militar és molt més optimista, ja que pretén ser el futur centre de l’Educació a Eivissa, i malgrat que l’Executiu no s’hi ha mostrat gaire convençut, l’objectiu final és acollir allà un campus de la UIB.

stats