Publicitat
Publicitat

Eivissa aprova una norma per prohibir les mansions en terreny rústic

El PP, que ha votat en contra, considera que la modificació puntual del PTI "obligarà els propietaris a abandonar els seus terrenys"

Malgrat que el ple s'havia d'haver celebrat divendres, els pressupostos del Consell han endarrerit la sessió fins aquest dimecres. Dia extraordinari que ha servit per aprovar, puntualment, una modificació del Pla Territorial Insular (PTI) que servirà per prohibir les mansions de més de 300 metres quadrats en terreny rústic, per haver d'integrar els elements construïts amb l'etnografia del terreny i que acota les construccions en terreny forestal.

La consellera de Territori, la socialista Pepa Marí, ha assenyalat en la seva intervenció que les restriccions que marca el pla suposen un impediment per a "l'especulació" que "ara es fa de la terra eivissenca". Especialment orgullosa, s'ha mostrat partidària de la prohibició de construir en terrenys que hagin estat segregats "si no és per motius d'herència".

Justament aquest punt és el que més crítiques ha despertat a la bancada de l'oposició. El portaveu popular,  Mariano Juan, ha dit que "els propietaris de les terres hauran d'abandonar-les" perquè no podran rendibilitzar-les. Diuen, a més, que aquestes modificacions "arriben just després que el Govern es carregui la Llei agrària" i que, per als pagesos, aquesta "moratòria" suposarà un altre pal a la roda.

Critiquen que "es cridi al consens" i que, en canvi, "s'aprovi un decret sense haver parlat amb ningú". I destaquen que, mentre la consellera parla de "modificació puntual", la vicepresidenta primera del Consell, la podemita Viviana de Sans, empra l'expressió "revisió completa" per parlar del PTI.

Sense notícies dels pressupostos

En el ple d'aquest dimecres, a més de la modificació puntual del PTI, també s'havien d'aprovar els pressuposts del Consell, que ja han estat presentats a la premsa. Tot i això, aquest punt no s'ha inclòs i ja és el segon retard que pateix l'aprovació plenària.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 12/11/2017

Consultar aquesta edició en PDF