Balears 27/08/2013

Eivissa, l'altra cara de la moneda amb menys d'una hectàrea cremada

Mentre que a Mallorca la temporada d'incendis ha estat molt negativa, a Eivissa la situació de moment és molt millor

David Ventura
2 min

Sant Joan De Labritja.Mentre que a Mallorca la temporada d'incendis ha estat molt negativa, a Eivissa la situació de moment és molt millor, com va afirmar ahir el conseller de Medi Ambient. Gabriel Company va informar que fins al 22 d'agost "a les Pitiüses només s'han produït 17 conats de foc, amb una molt baixa afectació, de 0,7 hectàrees, gràcies a la ràpida intervenció dels efectius antiincendis".

El conseller de Medi Ambient va fer aquestes declaracions en el transcurs de la presentació del nou dipòsit d'aigua per a l'extinció d'incendis de Sant Joan de Labritja, el més gran de les Pitiüses, amb una capacitat de 200 metres cúbics, en una cisterna quadrada de 2,2 metres d'altura i 10,6 metres de longitud per banda.

Aquesta instal·lació ha estat finançada per l'Obra Social de la Caixa i coordinada per la Conselleria de Medi Ambient. Amb aquesta nova infraestructura, l'Ibanat disposa de 14 dipòsits a Eivissa, a més dels dos que hi ha Formentera.

El nou dipòsit s'ha fabricat amb formigó armat i seguint la tipologia constructiva d'Eivissa per a una millor integració en el paisatge i un menor impacte visual. Té un sistema automàtic de càrrega d'aigua, que arriba als 1.000 litres per minut, cosa que permet que sigui utilitzat de manera ininterrompuda per part dels helicòpters durant un incendi. Fins a tres helicòpters poden treballar en l'extinció d'un foc i fer servir alhora aquest dipòsit.

El conseller Gabriel Company va voler agrair ahir la col·laboració de l'entitat financera per fer realitat "aquesta infraestructura que permetrà actuar ràpidament en cas d'incendi forestal, impedint que creixi i garantint de manera permanent el subministrament d'aigua tant als mitjans terrestres com als helicòpters".

El dipòsit és a prop de cala Xarraca, "un punt estratègic per reduir els temps de desplaçament i càrrega dels mitjans d'extinció en cas d'un incendi forestal a aquesta banda de l'illa", digué Company.

stats