Refugiats

Eivissa rebrà refugiats el primer semestre de 2017

Seran persones acollides en un primer moment a Palma i que a partir de l'any que ve miraran de refer les seves vides a l'illa d'Eivissa

Eivissa rebrà refugiats el primer semestre del 2017, encara que de moment es desconeix el nombre de persones que arribaran a l'illa, ha informat aquest dimarts el Consell d'Eivissa, després de la reunió del Grup de Coordinació insular d'acolliment de refugiats.

Els refugiats que es traslladaran a l’illa ho faran derivats des de l'alberg de Palma, on actualment ja hi ha unes 50 persones acollides. No seran refugiats de fase 1, que són les persones d'acolliment, sinó de fase 2, que implica aquells refugiats que ja es troben en un procés d'integració social.

La consellera Lydia Jurado ha presidit aquest dimarts la reunió del Grup de Coordinació, que s'ha reactivat per preparar l'acolliment. En aquest grup, hi tenen representació tots els municipis de l’illa, i el regidor de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Joan Ribas; el president de la Creu Roja a les Pitiüses, Enrique Climent, i la directora insular d'Igualtat, Judit Romero, a més de tècnics del Consell insular. L'objectiu de la trobada ha estat posar al dia la base de dades de tots els recursos materials i humans dels quals es disposa per rebre els refugiats.

"Aquests refugiats són persones que vénen a fer la seva vida a la nostra societat, gent que ja té un projecte vital i una estabilitat familiar, menors que han de ser escolaritzats i adults que cercaran sortides laborals", ha explicat la consellera Lydia Jurado.

Les persones que arribaran a Eivissa seran refugiats de conflictes armats rebuts en el marc dels acords signats entre l’estat espanyol i la Unió Europea. Tot i que encara no se sap quantes seran, el Consell preveu organitzar a la tardor una jornada informativa destinada a totes les persones interessades a ajudar aquests refugiats.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF