Educació suspèn el director de l'institut de Marratxí

La Conselleria ha obert un segon expedient a Jaume March per posar en marxa un procés disciplinari contra l'alumna que l'havia denunciat

La Conselleria d'Educació ha obert un segon expedient per falta molt greu a Jaume March, director de l'Institut de Marratxí, que ha quedat suspès cautelarment de les seves funcions. Els sindicats UGT i STEI-i, que han difós l'obertura del segon expedient, asseguren que amb aquesta mena d'accions el Govern cerca la crispació i coaccionar els mestres i professors.

El motiu d'aquest expedient és, segons que ha pogut saber l'ARA Balears, que March havia iniciat un procediment disciplinari contra l'alumna que el va denunciar. L'STEI-i recorda que l'alumna havia fet "un enregistrament d'amagat en horari lectiu al cap d'estudis". Aquesta alumna es donà de baixa de l'esmentat institut i, avui per avui, cursa estudis en un altre centre educatiu. Jaume March acumula un expedient anterior per "vulneració del dret a l'educació" durant la vaga amb què començà el curs 2013-2014.

Segons l'STEI-i el director de Marratxí ha rebut aquest dijous mateix una telefonada del director general de Planificació, Bartomeu Isern, exigint el tancament de l'expedient a l'alumna. Hores després de la telefonada, el director hauria rebut la comunicació de l'obertura del seu l'expedient.

La UGT ja havia difós al matí un altre comunicat on denunciava coaccions al director d'un centre de primària de Palma per part d'Inspecció Educativa per obligar-lo a impedir que els mestres i els alumnes vestissin de verd. El sindicat, amb tot, no ha volgut fer públic de quin col·legi es tractava.

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF