Educació retirarà amiant de tres centres de Menorca

L'actuació arriba a 158.000 euros. Per part seva, Formentera invertirà 38.000 euros en ajudes per a desplaçament d'estudiants

La Conselleria d'Educació i Universitat ha anunciat la licitació de les obres per la retirada de l'amiant present al col·legi Mare del Toro i als instituts de Secundària Josep Maria Quadrado i Maria Àngels Cardona de Menorca.

Aquesta intervenció augmenta a 158.000 euros. El compromís de la Conselleria, que es va adoptar a principis d'aquesta legislatura, inclou la retirada de tots els elements de construcció que continguin aquest material a les escoles de Balears. El pressupost global és de més d'1,2 milions d'euros.

Per millorar les infraestructures, se substituiran els elements afectats amb un termini d'execució de deu mesos. Entre el 1975 i el 2010, l’amiant va matar més de 6.000 persones a tot l’Estat, i els experts calculen que en un futur pròxim en continuarà matant unes 2.300 a l’any.

Formentera inverteix en ajudes per a estudiants

Si bé aquest dimecres el Consell de Formentera anunciava que s'atorgaran vuit ajuts a estudiants d'estudis superiors, ara explica que es destinaran 38.000 euros a ajudes per a desplaçament. 

Els estudiants que es poden beneficiar d'aquesta beca hauran de cursar estudis superiors, cicles formatius, educació postobligatòria reglada o ensenyaments artístics que no es realitzin a Formentera durant aquest curs escolar 2015-16.

La consellera de l'àrea, Susana Labrador, ha destacat que "les beques es divideixen en aportacions de 150 euros per als estudiants que cursin els estudis a Eivissa i a la universitat a distància".

D'altra banda, s'entregaran 450 euros a aquells que ho facin fora de les Pitiüses. L'any passat ja es varen concedir 90 ajuts per a desplaçament.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF