Societat
Balears 31/07/2013

Educació fulmina tres directors d'escola per negar-se a aplicar el decret de llengües

Han quedat suspesos de funcions i feina de manera immediata

A. Zurimendi
1 min
"PROVINCIANISME"  La consellera animà 
 L'oposició a "abandonar posicions provincianes", perquè el mur de Berlín "caigué fa 24 anys".

PalmaLa Conselleria d'Educació acaba de comunicar que sancionarà els primers tres directors de centres escolars que s'han negat a aprovar els projectes educatius de l'any que ve sense adaptar-los als criteris del decret de llengües, o sigui, sense rebaixar l'ús del català a l'ensenyament. Concretament, Educació fulmina els directors 'rebels', ja que han estat suspesos de funcions i sou amb caràcter immediat.

La Conselleria ha emès una nota en la qual assegura que "lamentablement s'ha vist obligada a incoar un expedient disciplinari als directors de tres centres per desobediència oberta a les ordres o instruccions d'un superior".

Es tracta dels IES Joan Ramis i Ramis, IES Cap de Llevant i IES Pasqual Calbó i Caldès, tots tres de Maó.

La Conselleria assenyala que els directors, a més de ser funcionaris, i en funció del seu càrrec, són els representants de l'administració educativa als centres i tenen l'obligació de complir i fer complir la normativa vigent.

Segons la Conselleria d'Educació, el seu objectiu és "evitar la inseguretat jurídica que genera el fet que una minoria dels centres educatius balears no hagi aprovat el projecte lingüístic adient, com sí ha fet, a hores d'ara, la gran majoria".

Aquestes tres escoles no seran les primeres, però, a veure's afectades per les sancions de la Conselleria, atès que desenes d'escoles arreu de les Illes han enviat projectes educatius sense adaptar al TIL.

stats