EDUCACIÓ

Educació titlla d'"improvisació inadmissible" l'actuació del Ministeri en relació amb les proves finals de Primària i ESO

A pocs mesos perquè es realitzin, encara no se sap com seran

A pocs mesos perquè es realitzin les proves d'avaluació final de Primària i Educació Secundària Obligatòria, el Ministeri d'Educació encara no ha donat a conèixer l'ordre que les ha de regular. “Ens preocupa que el Ministeri vagi tan lent, les proves s'han de fer al maig i encara no tenim clares totes les regles del joc”, ha manifestat el conseller d'Educació i Universitat, Martí March. El director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, també ha mostrat preocupació i ha titllat d'” improvisació inadmissible” l'actuació del Ministeri. “Ens han dit que l'ordre que regularà les proves finals sortirà com a molt prest a finals d'abril, això és insòlit”, ha afegit Morante.

Des de la Conselleria d'Educació s'està treballant en la planificació de les proves finals de 4t d'ESO i 6è de Primària, encara que “es tracta d'un esborrany”, ha assenyalat el director general. Per Morante, es tracta d'una qüestió que requereix una planificació molt complexa i lamenta que, quan falten pocs mesos per a la realització d'aquestes proves, “encara no se sap si s'hauran de fer amb professorat extern o del propi centre”.

Enèsim canvi de la LOMQE

Ahir es va saber que el Ministeri d'Educació prepara més canvis en les proves finals de 6è de Primària i 4t d'ESO, entre d'altres, que les comunitats autònomes podran no incloure l'alumnat que presenti necessitats educatives especials o específiques d'aprenentatge en la prova final de 6è de Primària. Aquest punt ha estat criticat pel Consell Escolar de l'Estat, que considera que “les possibles exclusions regulades en aquest apartat podrien incidir negativament en l'establiment rigorós del diagnòstic sobre la situació real”.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF