L'alumnat de 2n de Batxillerat diu adéu als exàmens de setembre

Es pren aquesta decisió perquè la convocatòria de selectivitat d'aquest mes es pugui celebrar en juliol

La Conselleria d'Educació ha avançat la convocatòria d'exàmens de recuperació de segon de Batxillerat. És a dir, s'avançarà a finals de juny la convocatòria extraordinària de setembre. És una mesura que es pren perquè la convocatòria d'accés a la universitat de setembre es pugui celebrar durant la primera quinzena de juliol, una de les demandes de la UIB. Aquest divendres s'han publicat al BOIB les instruccions per avaluar els alumnes de Batxillerat.

Segons el Govern, és una proposta consensuada amb la Universitat i debatuda amb els directors del centres, les patronals de la concertada, els sindicats i associacions de pares i mares. "Amb aquest avançament milloram les opcions d'accedir a estudis posteriors dels alumnes que s'han de presentar a aquesta prova extraordinària", ha explicat el director general de Planificació, Ordenació i Centres.

El canvi de dates resulta "especialment important" per als alumnes que volen cursar estudis que no s’ofereixen a les Balears, ja que haver d’esperar als resultats de setembre redueix molt les possibilitats d’accedir als estudis universitaris i suposa que s’hi incorporin amb el curs avançat. Una situació similar afecta els alumnes que volen cursar cicles d’FP de grau superior, ja que, a causa de la demanda de determinats estudis, el fet d’haver d’esperar al setembre redueix molt la possibilitat d’accedir als estudis que es volen cursar.

La Conselleria defensa, a més, que l'aprofitament dels mesos d'estiu per estudiar és baix, ja que només aprova un 25,5% dels alumnes. També justifiquen que l'alumnat tindrà, de la mateixa manera, entre 3 i 4 setmanes.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF