Societat
Balears 01/08/2013

La comunitat educativa protesta contra "la repressió als directors de Maó" davant la Conselleria d'Educació

Una seixantena de persones se solidaritza amb els tres directors suspesos de Maó. La Policia Nacional arriba 43 minuts després de començar la protesta i identifica un sindicalista de CCOO

A. Zurimendi
1 min

PalmaUna seixantena de ciutadans s'han concentrat aquest matí davant la Conselleria d'Educació en solidaritat amb els tres directors escolars de Maó cessats ahir per ordre de la consellera Joana Maria Camps. Maria Antònia Font, en nom de la junta de personal no universitari de les Illes, ha qualificat la seva destitució com "un acte de repressió".

A la protesta s'han afegit els principals sindicats educatius (STEI-i, CCOO, UGT i ANPE). De fet, a les 11.43 minuts (per tant, 43 minuts després d'iniciar-se la protesta), dues furgonetes de la Policia Nacional han comparegut davant la Conselleria d'Educació. Malgrat que ja no hi quedava més que un petit grup de sindicalistes, els agents han identificat el portaveu d'Educació de CCOO, Toni Baos, qui posteriorment ha titllat l'actuació de "persecució policial". A més a més, ha manifestat la seva por de ser multat per haver participat en l'acte d'aquest matí.

En la protesta, hi han participat una àmplia delegació de l'Esquerra Independentista (EI), de l'Obra Cultural Balear (OCB), de la plataforma Crida, de l'entitat Prosocial, a més del diputat i portaveu de MÉS, Biel Barceló, i altres activistes de joves del PSM.

stats